top of page

Behangwerk

Naast schilderwerk voert Smit Schilderwerken ook behangwerk uit.

Hiermee bieden wij u een totaalpakket waarin het behangen, stucen, schilderen en sauzen van een woning of bedrijfspand gecombineerd kan worden.

Vakkundig behangwerk is wat u van ons kan verwachten. Met veel aandacht voor de ondergrond, voorbereiding en materialen proberen wij het beste resultaat te leveren.

Bij Smit Schilderwerken kunt u terecht voor verschillende types behang:

 

PAPIER BEHANG

Papierbehang is één van de meest gebruikte behangsoorten. Het is in veel variaties te koop en is verkrijgbaar in allerlei diktes, structuren en patronen. Simplex is het goedkoopste type behangpapier en bestaat uit één laag papier. Duplex behangpapier bestaat uit 2 lagen en is opmerkelijk sterker. Een andere variant is rauhfaser behangpapier. Dit type behang bestaat uit twee lagen papier waar houtvezeltjes tussen zitten. Dit zorgt voor een ruwe textuur.

 

VLIESBEHANG

Vliesbehang wordt gemaakt van textielvezels, papiervezels en kunststofvezels. Deze basisstoffen worden in een speciaal procedé samengevoegd. Vliesbehang is licht, stevig en kan eenvoudig overschilderd worden. Omdat het makkelijk te verwerken is (geen plaktafel nodig), is vliesbehang vrij populair en zeer geschikt als alternatief voor traditioneel behang op basis van papier. Vliesbehang is ook bijzonder populair voor het renoveren van oude muren. Het zogenaamde Renovlies is verkrijgbaar in verschillende diktes en laat er elke muur weer als nieuw uitzien.

 

VINYLBEHANG

Bij vinylbehang bestaat de toplaag uit kunststof (vinyl) en de onderlaag meestal uit papier, katoen of vlies. De toplaag heeft een beschermende werking tegen vocht en maakt het behang in sommige gevallen zelfs watervast. Vinyl behang is in twee soorten verkrijgbaar: vlakvinyl en schuimviniel. Schuimvinyl wordt vaak als egaliserend behang gebruikt.

 

GLASVEZELBEHANG

Glasvezelbehang is gemaakt van sterke fiberglasvezels en is geschikt om te gebruiken bij het behangen van beschadigde muren. Het kan goed tegen vocht en krimpt niet. Dit soort behang wordt vooral verkocht in een witte neutrale kleur die je kan overschilderen naar wens. Dit type behang kan ook goed gereinigd en zelfs gedesinfecteerd worden.

 

TEXTIELBEHANG

Textielbehang wordt gemaakt van natuurlijke textielvezels (katoen, jute, linnen, zijde, wol) of een combinatie van textielvezels en een synthetisch materiaal. Deze soorten behang zijn uiterst decoratief en geven een warme uitstraling aan het interieur.

behangwerk.jpg
behang 5.JPG
behang 4.jpg
behang 3.jpg
behang 2.jpg
behang 1.jpg
bottom of page